FOTO: pixabay

Ishrana zavisi i od metabolizma i stanja sistema za varenje. Ljudima koji ujutru osjećaju intenzivnu glad savjetuje se da doručkuju i da na vrijeme imaju tri glavna obroka

Mnogo je rečeno i napisano o tome šta bi trebalo i koliko da jedemo da bismo bili zdravi. Stručnjaci smatraju da broj obroka zavisi od genetske predispozicije pojedinca, zdravstvenog stanja i fizičke aktivnosti. Nutricionisti savjetuju najmanje dva, a najviše šest obroka dnevno.

Ukoliko se držimo pravila od pet obroka, to znači da bi dva puta dnevno trebalo da konzumiramo voće a da nam preostala tri obroka budu lagana kako bi organizam mogao da razgradi prethodno unijetu hranu. Takođe, razmak između svakog jela trebalo bi da bude od 1,5 do tri sata.

Ishrana zavisi i od metabolizma i stanja sistema za varenje. Ljudima koji ujutru osjećaju intenzivnu glad savjetuje se da doručkuju i da na vrijeme imaju tri glavna obroka. A osobe koje ujutru nemaju potrebu za hranom, dovoljno je da popiju čaj, sok ili pojedu voće.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )