FOTO: Flickr

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv 11 osoba zbog sumnje da su se tokom 2018. godine na prostoru Brčko distrikta i Maglaja bavili nezakonitom nabavkom i prodajom opojnih droga.

Za ovo krivično djelo optuženi su Milenko Mihajlović (45), Goran Blagojević (26), Adnan Bešić (42), Elvir Mandžukić (33), Rusmir Klebić (43), Milorad Karać (33), Savo Perić (24), Darijo Rašević (29), Perica Milošević (38), Predrag Radosavljević (22) i Mitar Cvijetinović (22), saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Nakon što su krajem novembra otkriveni, Tužilaštvo je ubrzo okončalo istragu protiv 12 osumnjičenih te podiglao optužnice protiv njih 11, kojima se stavlja na teret da su na prostoru Brčko distrikta i Maglaja pojedinačno te u međusobnoj saradnji vršili nezakonitu nabavku marihuane, amfetamina i kokaina te ih lično ili pomoću trećih lica prodavali većem broju njima poznatih kupaca.

Podizanjem i potvrđivanjem optužnice pred Osnovnim sudom Distrikta, utvrđeno je da su optuženi počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

Optužnicom je podnesen prijedlog za oduzimanje imovinske koristi od optuženih Milenka Mihajlovića i Adnana Bešića, kao i za produženje pritvora optuženima Goranu Blagojeviću, Adnanu Bešiću, Rusmiru Klebiću, Elviru Mandžukiću i Miloradu Karaću, saopšteno je iz Tužilaštva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )