FOTO: srpskainfo.com

BANJALUKA - Benedi Đukanović (42), koji je optužen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, te radnika njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, kazao je u nastavku suđenja da je policija tukla Milovana Ilića, svjedoka Tužilaštva u ovom procesu.

Ilić je, s druge strane, na to odgovorio da nije tučen, već da su na njega galamili.

"Kako nisi tučen kad si imao povrede? Nije sramota reći da su te tukli", rekao je Đukanović.

U ovom procesu, uz Đukanovića, optuženi su i Emilio Baldo (53) i nekadašnji radnik Krunićeve kompanije "Sector Security" Rodoljub Gajić (35). Kao jedan od napadača označen je i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim obezbjeđenjem.

Svjedok Milovan Ilić ispričao je u sudnici da je poznavao Kovačevića. Kaže da ga je upoznao prije dvije godine.

"Jedne prilike došao je kod mene i oca u Šipovo. Pitao me za audi mog komšije koji je bio parkiran ispred prodavnice, te da mu kažem gdje je njegova kuća. Dao mi je telefon da javim kad vlasnik bude kod kuće. Shvatio sam da on hoće da ukrade auto pa sam ga lagao i pokazao mu sasvim drugu kuću", izjavio je Ilić.

U sudnici je bilo još nekoliko svjedoka, uključujući i policajca Marka Baleševića, koji je u noći kad je Krunić ubijen kod Dervente zaustavio Đukanovića u golfu 7.

"Kontrolom sam utvrdio njegov identitet, ali tada nije bilo raspisane potjernice za njim. On je nakon kontrole nastavio prema Derventi", ispričao je Balešević.

Ispostavilo se u sudnici da je taj golf, kojim je Đukanović bježao, bio registrovan na njegovog poznanika, stolara Dušana Blagojevića.

"Često sam kod Đukanovića radio i on me zamolio da na mene registruje auto. Kazao mi je da ima neplaćenih kazni pa sam pristao", pojasnio je Blagojević.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a vozač Goran Ilić je ranjen u aprilu 2019. godine u oružanom napadu na vozilo u kojem su bili u Glamočanima, kod Laktaša. Nastavak suđenja za ovaj zločin zakazan je za 22. septembar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )