FOTO: InfoBijeljina

Bijeljinac Mile Rosić, kome se sudi u Okružnom sudu u Bijeljini zbog ubistva Siniše Glamočanina u tom gradu u julu 2016. godine, u srijedu oko sedam časova u Pritvorskoj jedinici, progutao je tri žice, rekao nam je njegov advokat Dušan Tomić.

Rosić je hitno prebačen na Hirurško odjeljenje Opšte bolnice „Sveti vračevi“ u Bijeljini, gdje mu je pružena pomoć i van je životne opasnosti. Rosića je Okružni sud osudio na 11 godina zatvora zbog ubistva Glamočanina, ali je Vrhovni sud ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje, prenose Novosti.rs.

- Mom klijentu je određen pritvor koji može da traje, najduže, do 13. marta, što znači da je u ponoć 12. marta morao da bude pušten – kaže Tomić i dodaje da je iz revolta što nije pušten iz pritvorske jedinice odlučio da proguta tri žice. 

Sudsko vijeće Okružnog suda u Bijeljini u utorak mu je ukinulo pritvor i u ponovljenom suđenju će da se brani sa slobode.

Odbrana pokušava da dokaže da je ubistvo počinjeno, „iz razloga nužne odbrane, pošto se ubistvo dogodilo na njegovom kućnom pragu“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )