FOTO: Nezavisne.com

Protiv Banjalučana Milana Lukića (21) i Marka Bajića (30) Okružno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu koja ih tereti da su pretukli komšiju Dragana Gajića (61), koji je podlegao povredama, saznaju "Nezavisne".

Optužnica dvojac tereti za krivična djela teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom i napuštanje nemoćnog lica, za šta je predviđena kazna i do 12 godina, odnosno do 10 godina zatvora.

Kako se navodi u optužnici, Gajić je napadnut 28. avgusta 2018. godine u blizini svoje zgrade u banjalučkom naselju Starčevica, tačnije u Ulici Kosovke djevojke, i to nakon što je optuženima odbio dati  cigarete jer ih je već jednom bio počastio.

Ranije tokom istrage utvrđeno je da su Lukić i Bajić prvo sjedili i pili pivo kod dječjeg igrališta u Ulici Kosovke djevojke kada je pored njih oko dva sata iza ponoći naišao Gajić.

Navodno je Lukić tada od njega tražio cigarete i on je njemu i Bajiću dao po jednu cigaretu i produžio malo dalje od njih te  sjeo na klupu.

Poslije  nekog vremena ostali su bez cigareta pa su ponovo od Gajića tražili da im da još cigara.

Kada im je rekao: "Dao sam već, šta sada hoćete" i krenuo da ode, oni su ga napali i oborili na zemlju i tukli.

Muškarca su napadači tukli rukama i nogama po glavi i grudima, zbog čega je zadobio teške povrede, a tortura je prestala tek kada su stanari zgrade zagalamili i otjerali nasilnike.

Gajić je zadobio teške povrede usljed kojih je preminuo dva dana kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

U optužnici protiv Lukića i Bajića je navedeno da su oni bili svjesni da svojim postupcima mogu teško da povrede Gajića i da su to htjeli.

Navodi se da su bili sposobni da shvate značaj svog djela i da upravljaju postupcima.

Optužnica protiv njih dvojice poslata je u banjalučki Okružni sud na potvrđivanje.

Nezvanično, tokom policijskog ispitivanja Bajić je negirao da je učestvovao u premlaćivanju Gajića i rekao je da ga je tukao Lukić.

Optuženi su nakon hapšenja bili pritvoreni, ali su prije nekoliko mjeseci pušteni da se brane sa slobode.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )