FOTO: InfoBijeljina / ilustracija

Republičko javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv kriminalističkog inspektora iz Bijeljine Dalibora Bošnjakovića zbog krivičnog djela primanje mita.

Optuženi se tereti da je u decembru 2021. godine telefonom pozvao Ž. D., a kojeg je od ranije poznavao kao oštećenog iz istrage koja je vođena protiv M.N. zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, i koju je vodio Bošnjaković.
 
Dogovorio je da se nađe sa Ž.D. na jednoj pumpi u Bijeljini.
 
“Oštećenom Ž.D. je predstavio da mu “moćan čovjek” M.N. ugrožava život, kao i živote članova njegove porodice, što je kod oštećenog izazvalo strah i bojazan za ličnu i bezbjednost porodice. Nakon toga je optuženi od njega zahtijevao da mu preda novac u iznosu od 40.000 КM kako bi ga on za uzvrat zaštitio od M.N. iako kao policijski službenik, po službenoj dužnosti, morao preduzeti sve da zaštiti život i bezbjednost oštećenog i njegove porodice kao građana”, stoji u optužnici.
 
Dodaje se da mu je dan kasnije oštećeni predao bijelu kovertu u kojoj se nalazilo ukupno 10.000 КM.
 
“Nakon toga je optuženi u januaru i februaru 2022. godine u više navrata telefonom, ali i ličnim kontaktima od oštećenog zahtijevao da mu preda još 30.000 КM”, dodaje se.
 
Potom ga je kontaktirao 15. februara 2022. godine sa istom pričom, a kada su se našli na benzinskoj pumpi u Bijeljini, Ž.D. mu je predao kovertu sa 10.000 KM u označenim novčanicama.
 
“Neposredno nakon prijema novca, optuženog Dalibora Bošnjakovića uhapsili su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet”, stoji u optužnici.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 6 )