FOTO: null

Po nalogu Tužilaštva BiH, započeta je opsežna akcija hapšenja i pretresa većeg broja osoba, uglavnom u gradovima i mjestima na sjeveru BiH.

Aktivnosti su rađene u saradnji sa kolegama iz Austrije, a usmjerene su na otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja je djelovala u oba bh. entiteta i instranstvu.

Aktivnosti se provode prema osobama osumnjičenim da su kao organizovana kriminalna grupa, vršili nabavku, krijumčarenje i prodaju automatskog naoružanja zaostalog nakon rata u BiH, sa namjerom krijumčarenja ovog oružja, prema Republici Austriji, gdje bi bilo korišteno za izvršenje krivičnih djela.

Takođe, osumnjičeni se terete i za neovlašten promet opojnim drogama, te krijumčarenje opojnih droga u BiH.

Aktivnosti koje se provode odnose se na ukupno 11 osumnjičenih osoba sa područja Orašja, Bijeljine, Donjeg Žabara, Doboja i Modriče, a uporedo sa hapšenjima vrše se pretresi kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela neovlašten promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene iz člana 193. i neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH.

Nakon što ispita osumnjičene, postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima prema navedenim osumnjičenima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )