FOTO: null

Sarajevo - U revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH Radnik je poražen na "Grbavici" od domaćeg Željezničara sa 0:2. Tako se aktuelni osvajač Kupa oprostio od odbrane trofeja, jer je prvi susret ova dva rivala u Bijeljini završen neriješeno, 2:2.

Prvi je zaprijetio Radnik, ali Marko Obradović u drugom minutu nije bio precizan. Tri minuta kasnije istakao se golman Bijeljinaca Mladen Lučić poslije šuta Darka Markovića. U 29. minutu zaprijetio je fudbaler domaćih Miroslav Stevanović, ali je šutirao pravo u čuvara mreže gostiju. Osam minuta kasnije slobodan udarac za Radnik izveo je Domagoj Franić, međutim šutirao je pokraj gola. U 40. minutu napadač Sarajlija Zajko Zeba je bio sam ispred Lučića, ali je šansa otišla u nepovrat. U samom finišu susreta domaći su zaprijetili još dva puta preko Jadranka Bogičevića i Srđana Stanića.

U 61. minutu Zeba je uhvatio volej, a Mladen Zeljković izblokirao njegov šut. Tri minuta kasnije Edin Ademović je zaprijetio golmanu Željezničara Vedranu Kjosevskom, ali se rezultat nije promijenio. Deset minuta kasnije bilo je 1:0 za domaće. Srđan Stanić je ubacio, Jovan Blagojević vratio loptu u peterac, a Stevo Nikolić glavom pogodio pravo mjesto. Poslije gola, domaćin je u 81. minutu mogao udvostručiti prednost, ali je šut "rezerviste" Samira Bekrića sa gol-linije izbacio Zeljković. Samo minut kasnije Bekrić se iskupio i pogodio za 2:0.

Ostali rezultati četvrtfinala Kupa BiH: SARAJEVO: Bosna Sema - Mladost (Doboj Kakanj) 2:3 (Oglečevac 15, Mujić 79. penal - Maksimović 4. penal, 68, Husić 47, prvi meč 3:6), TRAVNIK: Travnik - Sarajevo 2:2 (Jusufbašić 15, Kadrić 58 - Husejinović 5, Ahmetović 55, 0:2), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Zrinjski (Mostar) igrano sinoć (prvi meč 0:2).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )