FOTO: null

U Bijeljini je danas održan komemorativni skup povodom tragične smrti dugogodišnjeg sindikalca Nebojše Andrića - NJege.

Predsjednik granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić rekao je da su Savez sindikata Srpske i granski sindikat obrazovanja, nauke i kulture izgubili izuzetno kvalitetnog i dobrog saradnika. 

On je podsjetio da je Andrić od 1997. godine bio predsjednik sindikalne organizacije u školi u kojoj je radio, te da je od tada krenuo uzlaznim putem ka najvišim organima Saveza sindikata. 

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić rekao je da je Nebojša Andrić bio, prije svega, veliki čovjek i prijatelj, te da je dao ogroman doprinos nastanku ove grane sindikata. 

"Predano i časno radio je na zaštiti radničkih, sindikalnih prava sve ove godine. Ovaj sindikat pamtiće prijatelja Nebojšu Andrića - NJegu i nastaviće sindikalnu borbu putem koji je on utabao", poručio je Gnjatić. 

Osim rodbine i prijatelja, komemoraciji su prisustvovali brojni prosvjetari, članovi Saveza sindikata Srpske, sidikalci grada Bijeljina, građani i radnici za čija prava se NJego istinski i dostojanstveno godinama zalagao i borio. 

Andrić će biti sahranjen danas u 13.00 časova na Gradskom groblju u Pučilama. 

Nebojša Andić - NJego bio je član Predsjedništva Sindikata opštine Bijeljina, potom predsjednik Regionalnog odbora obrazovanja u Bijeljini, član Republičkog odbora sindikata obrazovanja i kulture, član generalnog vijeća Sindikata, a u posljednjih sedam godina obavljao je funkciju izvršnog sekretara Saveza sindikata regije Bijeljina. 

Nebojša Andrić /63/ poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći 15. novembra u Bijeljini. Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )