FOTO: null

Nekad je jestivo i dva dana nakon isteka roka, ali dobro ga pomirišite i čuvajte u najhladnijem dijelu frižidera

Učili smo da alkohol ima neograničen rok trajanja i da ne može da se pokvari, dok sa mesom ne treba rizikovati jer je riječ o lako kvarljivoj namirnici. Istina je, ipak, negdje između.

Sa mesom zaista treba biti pažljiv, ali to ne znači da ga odmah morate baciti. Nekad je jestivo i dva dana nakon isteka roka, ali dobro ga pomirišite i preventive radi, čuvajte u najhladnijem dijelu frižidera. Ali mesne prerađevine poput salama i kobasica nikako ne jedite nakon isteka roka jer štetna bakterija listerija, nađena na mjestima gdje se ovi proizvodi pakuju, može da opstane i na niskim temperaturama, pa je bolje ne rizikovati.

Kad je riječ o alkoholu, votku i viskiju slobodno ih služite i nakon isteka roka. I pivo je bezbjedno za piće, ali vjerovatno neće imati tako dobar ukus. S druge strane, likeri zasnovani na kremastoj strukturi i pića koja su predugo stajala na suncu mogu biti opasni, pa ih bolje bacite nakon isteka roka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )