FOTO: null

Na putevima u Republici Srpskoj jutros se vozi po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a slab snijeg koji provijava u zapadnim krajevima ne pričinjava poteškoće u saobraćaju i za sada se ne zadržava na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ R

U Federaciji BiH ugaženog snijega mjestimično ima na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, dok manjih snježnih nanosa ima na magistralnim putevima Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Resanovci. 

Zbog niske temperature, vozačima se skreće pažnja na poledicu i u višim i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima. 

Na dionicama koje vode preko planinskih prevoja kolovoz je mjestimično zasnježen, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost. 

Iz AMS vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme. 

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraća se bez zastoja, po vlažnim kolovozima. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 

Režim saobraćanja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor. 

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Rebrovac-Čelinac, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara. Radovi su produženi do 10. februara. 

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice. 

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prelazima Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da su moguća duža zadržavanja na ovim prelazima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )