FOTO: null

BIJELJINA - Policijska uprava Bijeljina apeluje da stanovništvo tokom poljoprivredne sezone bude oprezno pri paljenju vatre na otvorenom, uz podsjećanje da je u toku prošle godine registrovan 161 požar, a ukupna materijalna šteta iznosila je 2.358.874 KM.

Od ukupnog broja požara registovanih prošle godine 160 ih je bilo na objektima u privatnoj svojini i jedan na objektu u državnom vlasništvu. 

Materijalna šteta na objektima u privatnoj svojini iznosila je 2.357.874 KM, a šteta na objektima u državnom vlasništvu 10.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina. 

Najčešći uzrok nastanka požara je ljudska napažnja i kvar na električnim instalacijama. 

U toku 2018. godine bilo je 17 požara na otvorenom. 

Na području bijeljinske Policijske uprave 2017. godine registrovan je 141 požar, od čega šest na objektima u državnoj i 135 na privatnoj svojini. Ukupna materijalna šteta iznosila je 623.620 KM. 

Policija upozorava stanovništvo da ne pale ostatka žitarica, ili da ne izazivaju otvoreni plamena u blizini šumskih kompleksa, stambenih i poslovnih objekata, koji mogu ugroziti živote i imovinu građana. 

Iz bijeljinske Policijske uprave pozivaju građane da, ukoliko primijete požar ili u slučaju nekontrolisanog širenje vatre, o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122. 

Protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu, Policijska uprava Bijeljina će preduzeti zakonom propisane mjere i radnje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )