FOTO: InfoBijeljina

Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna, u nižim predjelima kolovozi su mjestimično vlažni i klizavi, dok su u višim i preko prevoja zasnježeni, a ima i poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Poseban oprez neophodan je na dionicama Vlasenica-Han Pijesak, preko Han Pogleda, Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, Sarajevo-Rogatica, preko Romanije i na dionici puta Trnovo-Foča, preko Rogoja, gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, kao i na širem području Kneževa i Mrkonjić Grada. 

U Federaciji BiH kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. 

Na magistralnom putu Olovo-Stupari obustavljen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere. 

Jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose na putevima Šuica-Livno-Kamensko, Ripač-Vrtoče i Kazanci-Grahovo-Resanovci, kao i na širem području Posušja. 

Usporeno se saobraća na putevima Bugojno-Novi Travnik, Bugojno-Kupres-Šujica, Travnik-Donji Vakuf, Bihać-Ključ, Livno-Drvar-Petrovac, Livno-Glamoč-Mliništa. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Režim odvijanja saobraćaja do 30. aprila izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja". 

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju. 

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu. 

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova radnim danima na snazi su obustave saobraćaja do desetak minuta, i saobraćaj se propušta naizmjenično jednom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U Banjaluci je, zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Ulice olimpijskih pobjednika. 

U Banjaluci je saobraćaj zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice. 

Na magistralnom putu Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim časovima. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Zbog loših vremenskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. 

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )