FOTO: null

BIJELJINA - Udruženje za pomoć mentalno zaostalim licima Nada u Bijeljini pomoći će nabavku dijela školskog inventara i didaktičkog materijala za Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u gradu s ciljem unapređenja boravka i školovanja 26 učenika sa smetnjama u razv

Pomoć će biti obezbijeđena kroz projekat "Jednake mogućnosti za sve", koji će trajati do aprila, a dio je zajedničkog projekta vlada Švajcarske i Švedske "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", vrijednog 14,5 miliona KM za čije sprovođenje je zadužen Razvojni program UN. 

"Socijalna integracija djece ostvariće se putem kreativnih radionica u školi i u Udruženju `Nada` što predstavlja jedinstven koncept koji doprinosi integraciji djece u zajednicu, povezanosti sa okruženjem, te razvoju kreativnih i motoričkih sposobnosti djece sa smetnjama u razvoju", navodi se u saopštenju. 

Od realizacije ovog projekta očekuje se i uspostavljanje efikasne saradnje Udruženja "Nada" i Mjesne zajednice Ledinci u Bijeljini kojoj pripada škola "Vuk Karadžić" za koju je planirano obezbjeđivanje funkcionalno i tehnički opremljene učionice za učenike sa smetnjama u razvoju. 

Fokus četvoromjesečnog projekta je na osnaživanju mjesne zajednice Ledinci, što bi trebalo da doprinese kvalitetnijem životu građana, posebno djece sa smetnjama u razvoju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )