FOTO: null

Јedanaest opozicionih odbornika iz pet političkih stranaka u Skupštini grada Bijeljina, uputilo je inicijativu za smjenu načelnika Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića. U obrazloženju se navodi da se gradski budžet godinama loše planira, potrošački

Načelnik Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić, tvrdi da su svi izvještaji o radu gradske uprave usvojeni, da će deficit u budžetu biti pokriven u naredne tri godine, i da iza inicijative za njegovu smjenu ne stoje opozicioni odbornici nego protivkandidat Miće Mićića, Zlatko Maksimović.

Zlatko Maksimović demantuje Sofrenićeve tvrdnje. Kaže da iza ove inicijative ne stoji on, nego odbornici i nerad načelnika Sofrenića.

"Opština Bijeljina Domu zdravlja duguje 500 hiljada maraka. Postoje slučajevi gdje Sofrenić ima interes gdje se ne duguje ni jedna marka, nego čak plaća unaprijed", kaže Zlatko Maksimović, nezavisni poslanik.

U opozicionom SNSD-u smatraju da se budžet godinama loše planira, da je potrošački, a ne razvojni i da samo 15 odsto budžeta ide u kapitalne projekte, a ostatak na servisiranje dugova i plate.

"Logično je da je došlo do inicijative za smjenu jednog načelnika za finansije, koji je najodgovorniji pored gradonačelnika za planiranje takvog budžeta", ističe Slobodan Petrić, šef Kluba odbornika SNSD-a.

Na stolu predsjednika Skupštine nalazi se inicijativa za smjenu Milorada Sofrenića, o kojoj gradonačelnik treba da se izjasni u roku od 15 dana.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević smatra da će se Mićo Mićić odreći Sofrenića.

Za smjenu Milorada Sofrenića potrebno je 16 odbornika. I jedni i drugi tvrde da imaju većinu. Ko će na kojoj poziciji ostati, a ko otići, biće jasnije 11. maja kada bi trebalo da bude održana sjednica gradske skupštine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )