FOTO: null

Poslanici opozicije ponovo su pokušali da blokiraju zasjedanje 22 sjednice Narodne skupštine RS tako što su kao i prethodni put izašli iza mjesta gdje sjede predsjedavajući Skupštine.

Poslanici opozicije su ustali sa svojih mjesta, stali iza predsjednika Skupštine Nedeljka Čubrilovića i duvajući u pištaljke pokušali da spriječe ostale narodne poslanike da se izjasne o dnevnom redu sjednice.

Uprkos tome, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red na kome je Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske.

Predlagači ove rezolucije su poslanički klubovi SNSD, SP i SDS-K.

Nije prihvaćen zahtjev opozicije da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.

Narodna skupština nije prihvatila ni zahtjev opozicije da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sjednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sjednice, te odluka o stavljanju van snage odluke o razrješenju glavnog revizora Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da neće izreći mjere udaljavanja opozicionih poslanika sa skupštine te je dao pauzu u trajanju od pola sata.

U nastavku sjednice, poslanici će razmatrati prijedloge zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Srpske, te o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Biće razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, kao i Nacrt zakona o banjama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )