FOTO: null

Zbog teške ekonomske situacije SZP najavljuje organizovanje mirnih demonstracija u maju u Banjaluci. Borenović: Protesti sve izvesniji. SNSD: Time kriju sopstvenu nesposobnost

Zbog teške ekonomske situacije i ogromne nezaposlenosti, kao i odluke o poskupljenju struje, opozicioni Savez za promene trebalo bi narednih dana da donese odluku o organizovanju masovnih mirnih građanskih protesta u maju u Banjaluci, potvrđeno je "Novostima" u Savezu za promene.

To je najavio i lider SDS Mladen Bosić juče u Istočnom Sarajevu, gde je održana sednica Predsedništva SDS.

- Zaista postoji veliki pritisak, ne samo članstva, nego i građana da se uputi poruka aktuelnim vlastima da ovako više ne može. Stanje je svakim danom sve teže. Razmotrićemo šta da radimo - rekao je Bosić.

Predsednik PDP Branislav Borenović kaže, za "Novosti", da je SZP sve bliže odluci o protestima idućeg meseca.

- Bahatost vlasti i njihovu nesposobnost plaćaju građani RS, a odluka o poskupljenju struje je samo okidač za ove demonstracije - rekao je Borenović. - Ako Savez donese takvu odluku biće to mirni protesti čiji cilj je ukazati na štetnu politiku aktuelne vlasti i zatražiti njihove ostavke.

Neargumentovanim napadima na vlast i najavljivanjem protesta opozicionari kriju sopstvenu nesposobnost i izdajničku politiku koju u Sarajevu provode na štetu Srpske, odgovor je iz SNSD na tvrdnje iz Saveza za promene o stanju u RS.

Generalni sekretar SNSD Luka Petrović kaže, za "Novosti", da opozicija želi nasilničkim i rušilačkim metodama da dođe na vlast u RS.

- Nemaju nikakav program, nemaju nikakve rezultate, potpuno su nesposobni, osim što ruše RS u Sarajevu i sada najavljuju nekakve proteste u Banjaluci. U veoma teškim uslovima ova vlast je uspela da sačuva stabilnost Srpske i njenih institucija i obezbedi redovnost isplate plata i penzija. Narod to svakako zna da ceni - rekao je Petrović. - U opštinama u RS u kojima su na vlasti pokazali su potpunu nesposobnost i zadužili lokalne budžete za više miliona. Najava protesta je njihov očajnički pokušaj, jer nemaju sa čim da izađu pred narod na narednim lokalnim izborima .

ODBRANA DANA RS

Predstavnik SDS prisustvovaće sastanku na koji je pozvao predsednik RS Milorad Dodik povodom odluke Ustavnog suda BiH o Danu RS, iako za takvim sastankom nema nikakve potrebe, rekao je predsednik SDS Mladen Bosić. On je najavio da će sastanku prisustvovati predsednik GO SDS Milan Miličević, jer on ima ranije zakazane obaveze oko učešća na sastanku Jadransko-jonske inicijative.

- Doneli smo zaključak da povodom odluke Ustavnog suda BiH o zabrani 9. maja kao Dana RS treba podneti zahtev za preispitivanje te odluke, a da NSRS treba da usvoji novi zakon koji će potvrditi 9. januar kao Dan RS - rekao je Bosić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )