FOTO: null

Nakon majskog otvaranja sezone 2015. u Goraždu, putujuće kino Sarajevo Film Festivala i Obala Art Centra tokom ljeta je gostovalo u petnaest bh gradova, a na radost brojnih filmofila ljetna turneja je nastavljena i tokom mjeseca septembra. Gostovanje u Bi

Filmove sa repertoara Operacije kino, osim u Bijeljini, imat će priliku pogledati i publika u Bosanskoj Krupi i Istočnom Novom Sarajevu.

Tokom septembarskih gostovanja Operacija kino predstavit će publici filmove „Druga majka", rediteljice Anne Muylaert, „Tragovi sandalovine" u režiji Marie Ripoll, te film "Izvrnuto obrnuto" režisera Petea Doctera i Ronalda Del Carmena.

Filmsko obrazovni program Sarajevo Film Festivala i Obala Art Centra, Operacija kino, nastoji da bude pokretač aktivinjeg učešća mladih u kulturnim aktivnostima.

To je kino koje ide u susret svojoj publici, promovirajući najnovija europska i svjetska filmska ostvarenja, te donosi dio programa i atmosfere Sarajevo Film Festivala širom Bosne i Hercegovine tokom cijele godine.

Osim gledanja filmova, Operacija kino potiče druženje, zabavu, kreiranje mreže filmofila u BiH i njihovo povezivanje, te njegovanje interesa za filmsku umjetnost.

Osnova programa Operacije kino je kvalitetan program i festivalsko iskustvo gledanja filmova, što postaje garant povratka publike kvalitetnom filmu u kino doranama i ljetnim kinima izvan festivalskih dana i uobičajenih festivalskih gradova.

U saradnji sa Transylvania International Film Festivalom, Sofia International Film Festivalom, Sarajevo Film Festivalom, Istanbul International Film Festivalom, Festivalom mediteranskog filma Split i Vilnius International Film Festivalom, a uz podršku Creative Europe MEDIA i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu, mladima iz cijele BiH nudi priliku aktivnijeg učešća u obrazovnim aktivnostima, te razvoju nove generacije talenata sa jasnim fokusom na publiku.


PROGRAM OPERACIJE KINO - SEPTEMBAR 2015

BIJELJINA

11.9. - 12.9.2015

Bioskop na otvorenom - Centar za kulturu "Semberija"

ULAZ BESPLATAN


Petak, 11. 9. 2015. 

20:30 „Druga majka", režija: Anna Muylaert 

Subota, 12. 9. 2015. 

20:30 „Izvrnuto, obrnuto", režija: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen

U slučaju kiše ili lošeg vremena, filmske projekcije se premještaju u Centar za kulturu „Semberija.


Brazilski film "Druga majka", kojim je otvoren ovogodišnji Sarajevo Film Festival, emotivna je priča o majčinstvu.

Priča prati Val koju tokom godina grize krivica jer je ostavila svoju kćerku Jessicu na brigu svojoj rodbini, a ona otisla u grad da trazi posao. Nakon 13 godina, Val se javlja Jessica i čini se da majka dobija drugu šansu.

Film "Druga majka" dobitnik je brojnih nagrada na festivalima među kojima I Sundance Film Festival, Berlin International Film Festival, Valletta film festival, te Riverrun International Film Festival.

Film "Izvrnuto obrnuto" govori o djevojčici Riley. Kao i svi mi, Riley je vođena svojim emocijama. Rileyine emocije koje ona naziva imenima Joy, Fear, Anger, Disgust i Sadness (Sreća, Strah, Ljutnja, Gadljivost i Tuga) i žive u štabu, kontrolnom centru njezinog uma odakle je svakodnevno savjetuju.

Iako Riley i njezine emocije pokušavaju održati stvari pozitivnima, balansiranje novog grada, škole i kuće nije baš jednostavno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )