FOTO: null

Na magistralom putu Trnovo - Miljevina - Brod na Drini postoji opasnost od lavina, kao i na drugim dionicama koje prolaze kroz usjeke, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U višim predjelima i preko prevoja u Srpskoj i Federaciji BiH na kolovozu ima ugaženog snijega i poledice, a postoji mogućnost i snježnih nanosa. 

Na ostalim dionicama saobraćaj se jutros odvija po mjestimično mokrim i vlažnim kolovozima, a poledica je moguća preko mostova, nadvožnjaka, na prilazima tunelima i na sjenovitim dijelovima puteva. 

Regionalni put Ulog - Klanci još je neprohodan zbog visokih smetova koje je formirao vjetar. 

Odroni su mogući na putnim pravcima Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača. 

Učestalih odrona ima i na putevima Bugojno - Novi Travnik, Sarajevo - Foča, Jajce - Crna Rijeka i Bihać - Bosanska Krupa. 

Na regionalnom putu od Ševarlija prema Pridjelu Gornjem, na području grada Doboja, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će privremeno biti obustavljen. 

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Polje - Podnovlje, na lokalitetu Gornji Božinovci pet, dolaziće do povremenih polučasovih obustava saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova. 

Na dijelu autoputa Gradiška - Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja zbog radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici "Jakupovci" i obuke osoblja za rad na naplati putarine. 

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara. 

Saobraćaj je i dalje obustavljen u mjestu Vrioci, na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović. 

Na svim dionicama povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna do 15. aprila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )