FOTO: null

Predstavljamo vam 20 najplaćenijih sportista koji su u posljednjih 10 godina napravili pravo bogatstvo.

Nije misterija da sportisti zarađuju velike količine novca i da vole da ih troše na sve vrste hedonizma, ali ovih 20 osoba izdvojilo se od ostatka. Pored toga što su nevjerovatno dobri, uspješni i poznati sportisti, oni dominiraju svojim bankovnim računima. Neki svoju zaradu dobijaju isključivo od sporta, dok neki svoj izgled i popularnost koriste u reklamne svrhe.

20. Pejton Mening - 243 miliona dolara: Iako Mening nije u formi u kojoj je bio prije nekoliko godina, to ga nije spriječilo da se obogati i da zaradi pravo bogatstvo. Velika je zvezda NFL-a, ali pored toga, reklame i drugi ugovori donijeli su mu velike količine novca kojima se može pohvaliti.

19. Luis Hamilton - 246 miliona dolara: Luis Hamilton je često nazivan i nasljednikom Mihaela Šumahera. Ovaj nevjerovatno uspješni vozač je dominirao stazama Formule 1 i još uvijek pokazuje svoju dominaciju. Hamilton je uspio nevjerovatno da se obogati, a pored svog trkačkog bolida, reklame su mu dosta pomogle.

18. Marija Šarapova - 250 miliona dolara: Ovom sezonom se Marija možda ne može pohvaliti, jer su je u postizanju uspjeha spriječile povrede, ali to ne osporava činjenicu da je ona jedna od najboljih teniserki i definitivno jedna od najbogatijih. Naravno, teniserska ljepotica je predstavnik mnogobrojnih brendova, što samo povećava njeno bogatstvo.

17. Rafael Nadal - 253 miliona dolara: I Rafa se našao na ovoj listi. Jedan od najboljih tenisera svih vremena zaslužno se nalazi na ovoj poziciji jer je zbog svojih mnogobrojnih titula uspio da zaradi 253 miliona dolara.

16. Kimi Raikonen - 261 milion dolara: Tokom svoje Formula 1 karijere, Kimi je često nazivan „ledeni čovjek“ zbog svog fokusa i pribranosti tokom trke. Ovo mu je omogućilo da postane jedan od najplaćenijih trkača. Pošto je usko vezan za Ferrari tim, on i dalje doprinosi ovom timu i za to dobija nevjerovatan novac.

15. Derek Džiter - 271 milion dolara: Ovaj penzionisani bejzbol igrač možda nije poznat na ovim prostorima, ali je definitivno heroj u Americi. Penzionisan je 2014. godine, a u proteklih deset godina uspio je da zaradi preko 270 miliona dolara.

14. Valentino Rosi – 275 miliona dolara: Ko je najbolji vozač motora? Pa naravno „Doktor“. Valentino Rosi je Moto GP legenda koja će ostati upamćena do kraja čovječanstva. On je uspio da obori sve moto rekorde koji se mogu oboriti, a takođe je oborio i novčani rekord, što ga čini jednim od najbogatijih motordžija.

13. Dejl Ernhart – 277 miliona dolara: Ako ste ljubitelj NASCAR trka, onda ste sigurno čuli za ovog čovjeka. Iako je u svijet trka došao kao nasljednik svog oca, on nije postigao toliki uspjeh, ali je uspio da se nađe na listi najbogatijih sportista. I to je nešto.

12. Fernando Alonso – 289 milona dolara: Još jedna trkačka legenda, nalazi se na ovoj listi. Alonso je definitivno sinonim za Formulu 1, a svoj uspjeh dokazao je mnogobrojnim pobjedama i reklamnim ugovorima koji su mu donijeli ogromno bogatstvo.

11. Aleks Rodrigez – 291 milion dolara: Rodrigez je još jedan bejzbol igrač koji nije toliko poznat našoj populaciji. Ipak, on je tokom svoje karijere, a naročito u posljednjih 10 godina, uspio da zaradi bogatstvo koje je blizu cifre od 300 miliona.

10. Lionel Mesi – 350 miliona dolara: Iako je Mesi ovu sezonu završio sa gadnom povredom koljena i neće moći mnogo da doprinese svom timu u 2016. godini, on je ipak jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu.

9. Kristijano Ronaldo – 407 miiona dolara: Možda nije bolji od Mesija, ali je definitivno bogatiji. Ronaldo je fudbaler koji dominira medijima i reklamama, što mu je pored ogromnih fudbalskih uspjeha donijelo i ogromno bogatstvo.

8. Mani Pakijao – 4432 miliona dolara: Poslije gubitka u borbi veka protiv Mejvedera, Pakijao nije izgubio svoj duh i borilačku želju. On i dalje nastavlja da se bori kao što umije i ne sumnjamo da će u sljedećoj borbi sa Mejvederom odnijeti pobjedu.

7. Dejvid Bekam – 441 milion dolara: Britanska ikona i legenda, Dejvid Bekam, poznat je po svojoj ogromnoj količini novca koju nije zaradio od fudbala već od reklama. Da, on svoje bogatsvo najviše duguje brendovima koje ponosno reklamira.

6. Rodžer Federer- 455 miliona dolara: Iako sada ne postiže tolike uspjehe kao nekad, Federer je još uvijek „opasan“ teniser koji je napravio i najveće bogatstvo u posljednjih deset godina.

5. Fil Mikelson – 468 miliona dolara: Fil Mikelson je golfer o kome se malo priča, iako je jedan od najbogatijih sportista. On nije toliko „udaran“ u medijima kao drugi golferi, pa je relativno „čist“ svih predsrasuda i osuda.

4. Lebron Džejms – 472 miliona dolara: Kada si jedan od najboljih i najpoznatijih igrača svih vremena, moraš biti pravi baksuz da ne zaradiš ogromne količine novca. Lebron Džejms naravno to nije, pa se nalazi na 4 mjestu ove liste sa zarađenih 472 miliona dolara.

3. Kobi Brajant – 475 milona dolara: Kao i Lebron Džejms, i Kobi je igrač slične klase i kalibra, koji će ostati upamćen u sportskim memoarima za sva vremena. Najpopularniji igrač Lejkersa, nastaviće da dominira terenom.

2. Flojd Mejveder – 660 miliona dolara: Poslije pobjede vijeka nad Pakijaom, Mejveder je samo povećao svoje već masivno bogatstvo koje sada iznosi nevjerovatnih 660 milona dolara. Poznat je po svom razbacivanju para, koje javno pokazuje preko društvenih mreža.

1.  Tajger Vuds – 845 miliona dolara: Tajger Vuds je definitivno pobjednik i odnosi titulu najbogatijeg sportiste. Iako se smatra za najboljeg golfera generacije, skandali koji su ga pratili u medijima poremetili su njegovu karijeru koja trenutno nije za pohvalu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )