FOTO: null

Mladi socijaldemokrati Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina organizovali su danas na Gradskom trgu u ovom gradu uličnu akciju “Srpska i dalje slavi”, povodom 9. januara - Dana Republike.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je današnji Dan Republike po mnogo čemu poseban u odnosu na sve prethodne, pa i zbog snažne odluke mladih da još odlučnije brane Srpsku, a nakon neutemeljene i neopravdane odluke Ustavnog suda BiH. 

"Odlučili smo da ove godine to uradimo na drugačiji način, a razglednice koje smo pripremili za visokog predstavnika i Ustavni sud sadrže jasnu poruku – idite kući, pustite nas da sami uređujemo svoje društvo, nemojte nas više svađati jer mi sa svojim komšijama možemo živjeti sasvim lijepo kao i dosad", naveo je Đurđević. 

Portpredsjednik bijeljinskih Mladih socijaldemokrata Goran Janjić rekao je da mladi nikada neće prestati da slave Dan Republike Srpske. "Od danas je čuvamo još snažnije i srčanije i nikakve nepravedne, neutemeljene odluke bilo koje institucije neće nam stati na put u toj namjeri", rekao je Janjić. 

Mladi socijaldemokrati pripremili su razglednice sa porukom visokom predstavniku Valentinu Incku i stranim sudijama Ustavnog suda BiH – "Idite kući", koje su građani popunjavali i koje će biti proslijeđene na ove adrese. 

I prije nego je zvanično počela akcija, građani su u velikom broju pristupili ispisivanju poruka sadržaja "Idite, mi smo sa svojim komšijama lijepo živjeli bez vas", "Ne svađajte narod u ovoj zemlji", "Pustite nas da o svojoj sudbini odlučujemo sami" i slično. 

"Građani Bijeljine imaju priliku da na štandovima koje smo postavili, na ovim razglednicama upišu svoju poruku za njih. Razglednice-poruke građana, kojih je za samo dvadesetak minuta u kutiju ubačeno oko 300, biće poslate na ove adrese", rekao je Janjić. 

Građanima je danas podijeljen i promotivni materijal posvećen Danu Republike Srpske, kao i kolači u bojama zastave Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )