FOTO: null

Zna se ko je favorit, ali svaku utakmicu pripremam sa željom da slavimo – kaže trener crveno-belih Dejan Radonjić pred večerašnji (19.00) meč 14. kola Evrolige

Poraz od Olimpijakosa u Pireju, osmi u Evroligi, nije dugo stanovao u svesti košarkaša Crvene zvezde. Već ga je iselio današnji spektakl kraljevskog nivoa u duelu sa Real Madridom u dvorani “Aleksandar Nikolić” (19.00), za koji je naš tim počeo pripreme još u Atini jučerašnjim prepodnevnim sastankom, a potom, pravo sa beogradskog aerodroma, zaputio se na trening.

Pre posvete četvrtom susretu sa “kraljevima” u ovom formatu elitnog takmičenja (skor 3:1 u korist najtrofejnijeg kluba u Evropi), trener crveno-belih Dejan Radonjić u razgovoru za “Novosti” kratko se osvrnuo na utakmicu sa Olimpijakosom.

- Pre meča smo bili svesni realnog odnosa snaga, bez obzira na izostanak Printezisa i Heketa. Olimpijakos je pokazao da je kvalitetniji od nas, nametnuo se na početku ofanzivnim skokom i stekao prednost. Pokušavali smo da dođemo u poziciju da uh ugrozimo, ali da bi se savladao protivnik tog kvaliteta bilo je potrebno da odigramo bolje u napadu, a ne da pravimo greške i šutiramo 2/17 za tri poena. Ipak, mislim da ne treba da žalimo.

U poslednjem meču duge tradicije susreta sa Realom, odigranom u novembru prošle godine, Zvezda je u tom istorijatu četvrti put skinula krunu “kralju”.

- Real je sada jači tim nego prošle sezone, ne samo zbog promena u sastavu. Posebno je jak u ovom trenutku, po igrama izgleda kao da može da stigne do samog kraja u Evroligi. Da je u vrhunskoj formi govore pobede od 47 poena razlike u prvenstvu i 23 u Evroligi nad Bambergom. Za takve timove kaže se da imaju 12 igrača, a oni i više od toga. Svesni smo da je Real veliki favorit, ali niko ne može da nam oduzme nadu ili zabrani da je imamo.

Prošlogodišnju pobedu isključuje iz pogleda na današnji spektakl.

- Ta poređenja ne mogu da donesu sud o tome šta će da se desi na terenu. Okolnosti su promenjene, Real je jači, a nama su se dogodile značajne promene u timu. To je bila utakmica prve faze takmičenja, sada se igra u drugačijem formatu.

Na pitanje da li je iznenađen zrelim igrama 17-godišnjeg Realovog vunderkinda Luke Dončića, kratko odgovara:

- Dončić je izuzetno veliki potencijal, pred njim je blistava karijera.

Podaci o prodaji ulaznica govore da će dvorana, očekivano, biti krcata.

- Svi očekujemo atmosferu koja će nam dati impuls da odemo iznad realnih mogućnosti i pokušamo da ostvarimo ono što ne znam kako bi se moglo nazvati.

Posmatrano sa strane, priprema za sudar sa Realom mogla bi da stane u dve reči: “momci, uživajte”.

- Ne pripremam utakmice na takav način, pa ni ovu sa Realom. Osnova pripreme ima neke druge reči: “momci, idemo na pobedu”.

REAL PAO 4 PUTA

1. Kup šampiona, 24. 1. 1973.

Real Madrid - Crvena zvezda 74:77 (Rakočević 20 poena, Slavnić 20)

2. Kup šampiona, 31. 1. 1973.

Crvena zvezda - Real Madrid 80:70 (Kapičić 24, Slavnić 19)

3. ULEB kup, 15. 11. 2006.

Crvena zvezda - Real Madrid 100:85 (Gurović 35, Radivojević 17)

4. Evroliga, 27. 11. 2015.

Crvena zvezda - Real Madrid 94:88 (Cirbes 26, Miler 24)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )