FOTO: null

Melburn - Jedno od najvećih rivalstava ikada u tenisu između Rodžera Federera i Rafaela Nadala u nedjelju će doživjeti 35. čin, pošto je Španac uspio da uđe u finale Australijen opena, nakon pobjede nad Grigorom Dimitrovim sa 6:3, 5:7, 7:6 (5), 6:7 (4), 6

Nadal je tokom prošlih sezona bio daleko od najbolje forme i trofeja na grend slemovima, ali je uspio da se vrati, dobije odličnog Dimitrova i zakaže novo finale sa starim rivalom Federerom, takozvani "Fedal". Njih dvojica su obilježila ovaj sport, nalaze se među najboljih pet igrača svih vremena i u poznim igračkim godinama čak deveti put će igrati finale nekog grend slema, a prvo još od 2011. godine iz Parizu. Nadal vodi sa 6:2 u finalima, a što se tiče Melburna za trofej su se borili 2009, kada je Španac bio bolji. Federer će se u nedjelju od 9.30 časova pokušati doći do rekordne 18. titule na nekom od četiri najveća turnira, a Nadal do 15, čime bi se osamostalio na drugom mjestu vječne liste, pošto sada ima 14 kao i Pit Sampras.

- Teško je da opišem emocije. Drago mi je da sam dio ovoga i uživam mnogo. Kada puno radiš i imaš težak period, nestvarno je biti u finalu. Nisam ni sanjao o tome, a sada ću sa Federerom da se borim za titulu - rekao je Nadal.

Finale u ženskoj konkurenciji je dan ranije (subota, 9.30), a igraće Serena i Venus Vilijams. One će deveti put u karijeri igrati za titulu na nekom grend slemu, a Serena je za sada dosta uspješnija i vodi 6:2 u pobjedama. Nada se 23. tituli na nekom od četiri grend slema, čime bi ispisala nove stranice istorije tenisa. S druge strane, godinu starije Venus ima sedam grend slem titula, a zanimljivo da nikada nije slavila u Melburnu, a ovo će joj biti drugo finale nakon 2003. godine. Obje su istakle da su jedna drugoj najteži rivali, a kako neće biti kada su zajedno odrasle i poznaju se u dušu. Ovo će im biti 28. međusobni okršaj, a Serena vodi sa 16:11 u pobjedama.

Dublovi

Češka teniserka Lucija Šafarova i Amerikanka Betani Matek Sends osvojile su titulu u dublu na Australijen openu. One su u finalu bile bolje od češko-kineskog para Andrea Hlavackova i Šuaj Peng sa 6:7 (4), 6:3, 6:3. Za Šafarovu i Matek Sends ovo je četvrta grend slem titula. Što se tiče muških dublova, u subotu od 11 časova braća Bob i Majk Brajan sastaće se protiv Henrija Kontinena i Džona Pirsa, dok kod mješovitih dublova Sanija Mirza i Ivan Dodig u nedjelju od šest časova igraju protiv Ebigejl Spirs i Huana Sebastijana Kabala.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )