FOTO: null

Savska regata startovala je danas sa lokaliteta Subotište u selo Crnjelovo kod Bijeljine sa oko 150 plovila, na kojima je oko 500 učesnika.

Trasa koju učesnici regate prelaze je duga 24 kilometra i, za razliku od prethodnih godina kada je bila organizovana na rijeci Drini, prvi put se održava na rijeci Savi. 

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, regata je u 10.20 časova startovala, a gradonačelnik je zauzeo mjesto u prvom plovilu. 

U 13.00 časova u Ostojićevu predviđena je pauza za ručak i takmičenje u brzom ispijanju piva, a dolazak na cilj u Rači se očekuje oko 18.00 časova. 

O bezbjednosti učesnika brinu ekipe Pogranične policije, Centra javne bezbjednosti Bijeljina, ronilačkih klubova "Panteri" i "Nautilus", Doma zdravlja i Civilne zaštite. 

Plovilima mogu upravljati samo punoljetna lica sa uvjerenjem, odnosno, dozvolom za upravljanje plovilom, a čamci treba da budu registrovani i opremljeni spasilačkom opremom. 

Regatom je otvorena je manifestacija posvećena Svetom Pantelejmonu, zaštitniku i krsnoj slavi grada Bijeljina. Organizatori regate i ove godine su Gradska uprava Bijeljina i Turistička organizacija Grada. 

Tokom prve nedjelje avgusta, povodom slave Grada, u Bijeljini se priprema bogat kulturni, umjetnički i sportski program pripremljen u slavu zaštitnika grada - Svetog Pantelejmona, čije ime znači svemilostiv.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )