FOTO: null

OK „Spartak“ iz Ljiga pobjednik je finalnog turnira Balkanskog kupa koji je održan u Bijeljini pošto je u finalu savladao C.S.M „Bukurešt“ sa 3:0 (25:15, 25:21, 25:21). Treće mjesto osvojio je „Bešiktaš“ iz Istanbula osvojili koji je u duelu za bronzanu

Spartak je silovito otvorio finalnu utakmicu i na samom početku, prije svega zahvaljujući odličnom bloku u tim trenucima poveo sa 7:1, a na prvm tehničkom tajm-autu rezultat je bio 8:2, dok su na drugom tehničkom tajm-autu imali devet poena viška (16:7), da bi sa plus 10 završili prvi set 25:15. 

Drugi set bio je mnogo neizvjesniji, a gotovo cijeli je protekao u igri „poen za poen“, a na servis Ilića, serijom 3:0 dolazi do prednosti od tri poena (21:18), što je, ispostavilo se kasnije, bio ključ pobjede u drugom setu koji je Sparatak dobio sa 25:21.

U trećem setu, tim iz Srbije, ponovo brzo dolazi do prednosti i vođstva od 8:4 na prvom tehničkom tajm-autu. Nastavili su odbojkaši Spartaka sa sjajnom igrom, nadigravši rivala iz Rumunije u svim elementima, za trijumf u trećem setu rezultatom 25:21 i konačnu pobjedu rezultatom 3:0. 

Trener Spartaka Bogdan Valičković  nakon meča imao je razloga za zadovoljstvo. 

- "Čestitam svojim momcima, sjajno su odigrali cijeli turnir, od Bešiktaša, pa do Bukurešta. Moji momci su ispunili sve ono što smo dogovorili, bili su skoncentrisani, disciplinovani i došli su do jednog velikog uspjeha za Ljig. Prvi put ćemo igrati u Evropi, u Čelendž Kupu i mislim da ćemo na pravi načim predstaviti naš klub" – rekao je trener Spartaka Bogdan Veličković za portal InfoBijeljina. 

Na drugoj strani odbojkaš Bukurešta Rade Dačović čestitao je rivalu na zasluženoj pobjedi. 

- "Nismo zadovoljni jer nismo osvojili ovaj turnir. Čestitam Spartaku na odličnoj igri, oni su trenutno u boljoj formi. Želim da čestitam i organizatorima na sjajnoj organizaciji turnira" – rekao je odbojkaš „Bukurešta“ Rade Dačović. 

Pobjednik BVA Kupa,  ekipa OK „Spartak“  plasrala se u Čelendž Kup. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )