FOTO: null

Odbojkaški klub “Rudar “ iz Ugljevika osnovan je davne 1984 godine. Svoje postojanje sve do sada pravdao je brojnim uspjesima i priznanjima na raznim takmičenjima. Danas ovaj klub krasi 70 devojčica sa područja opštine Ugljevik koje čine Omladinsku selekc

Djevojčice iz omladinske škole imaju ostvarene zapažene rezultate u  pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj  selekciji, a takođe imaju uspjeha na školskim takmičenjima (opštinska, regionalna i republička). 

U ovom klubu ponikla su poznata imena odbojkašica  kao što su Jelena Inic koja nastupa u Austriji i koja je ostvarila zapažene rezultate u ligi šampiona i Verica Simić koja nastupa za Jedinstvo iz Brčkog,a  koja je proglašena za najbolju igračicu Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni.

Nekoliko godina ekipa OK “Rudar “  bila je  van takmičenja, zbog teške materijalne i finansijske situacije koja je zadesila klub. Ponovo je počela da se takmiči u sezoni 2011 /2012. u drugoj ligi Republike Srpske. Ekipa je u pravoj godini takmičenja zauzela 1 mjesto i plasirala se u prvu ligu Republike Srpske.U  Sezoni  2012/2013. ekipa se takmičila u prvoj ligi RS i zauzela 3 mjesto na kraju prvenstva. Sezona 2013/2014. započela je za odbojkašice u prvoj ligi RS, ali na veliku žalost morale su da istupe iz takmičenja zbog nedostatka finansijskih sredstava. Početkom sezone 2014/2015. ekipa se takmičila u drugoj ligi Republike Srpske.Uprava kluba je tada donijela odluku da se u takmičenje uključuju samo devojčice koje su ponikle u omladinskoj školi OK Rudar iz Ugljevika. 

Ovih dana  ekipa OK Rudar iz Ugljevika vrši  pripreme za sezonu 2015 /2016 .Treninge,kako kažu , započinju sa novim nadama za još bolje rezultate, uz podršku ovogodišnjeg sponzora firme Profi Mont iz Ugljevika . Sponzori i donatori su ključ uspjeha za dalji rad odbojkaškog kluba i škole odbojke. Same članarine nisu dovoljne da pokriju troškove nabavke sportske opreme, rekvizita za trening i iznajmljivanje termina za treninge i utakmice. Obezbeđenjem dodatnih finansijskih i materijalnih sredstava, bićemo u mogućnosti da i dalje stvaramo zdravo okruženje u kojem se najmlađi polaznici igraju, uče, i razvijaju se u zdrave mlade ljude i sportiste izjavio je za InfoBijeljina trener ovog kluba Davor Radojević.

Pripremila: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )