FOTO: srpskainfo.com

Povodom poziva Republičkog javnog tužilaštva na saslušanje direktora Civilne zaštite Republike Srpske, Milana Novitovića, nekoliko dana pred izbore, Ujedinjena Srpska se oglasila saopštenjem za javnost.

Prema njihovim riječima, „prljava i podmukla instrumentalizacija Republičkog javnog tužilaštva u predizbornoj kampanji je nesporan dokaz pokušaja da se smanji rejting i rezultat koji će Ujedinjena Srpska nesumnjivo postići“.

– Bez obzira da li iza ovog stoje domaći autori koji se plaše uspjeha Ujedinjene Srpske ili strani faktori koji pokušavaju da razjedine koalicione partnere, i  tako utiču na rezultate izbora, pokušavajući da pomognu svojim favoritima, Ujedinjena Srpska neće stati već će, sa svojom snagom i građanima kojima je potpuno jasno ovo ogoljeno podmetanje, ubrzo razotkriti i javno predstaviti sva svoja saznanja. Naši članovi kao i građani znaju da ovakvi providni postupci nemaju veze sa pravdom i pravom već upravo sa zloupotrebom pravosuđa u političke svrhe – saopšteno je iz US, čiji je Novitović funkcioner i kandidat za poslanika u Predstavničkom domu PS BiH.
 
Kako kažu, pored ostalog, treba navesti da se na ovaj način pokušavaju  oslabiti ili uništiti institucije koje su vitalne i neophodne za funkcionisanje društva i Republike Srpske, posebno u vanrednim situacijama.

– Ujedinjena Srpska će se po potrebi oglasiti nakon završenog saslušanja, a za više informacija nadležan je advokat gospodina Milana Novitovića – dodaju u saopštenju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )