FOTO: null

Gradske inspekcije u Bijeljini oduzele su ili stavile van prometa robu vrijednosti gotovo 100.000 KM i utvrdile nepravilnosti u 33 odsto kontrola koje su obavile tokom 2014. godine, podaci su nadležnog Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Od 4.471 inspekcijske kontrole nepravilnosti su utvrđene u 1.462 slučaja, u kojima su inspektori izrekli kazne vrijednosti 197.165 KM. 

Broj inspekcijskih kontrola manji je za 300 od plana, zbog katastrofalne poplave u maju prošle godine i zbog anagažovanosti inspektora u radu gradskih komisija za procjenu štete nakon poplave. 

Zbog poplave je bio pojačan rad inspektora za hranu i veterinarske inspekcije, pa je umjesto planiranih 800 uzeto 1.087 uzoraka za laboratorijski pregled. 

U izvještaju gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove se ocjenjuje da su efekti preduzetih mjera zadovoljavajući i da je ostvarena dobra saradnja gradskih inspektora sa Republičkom inspekcijom, Centrom javne bezbjednosti Bijeljina i Graničnom službom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )