FOTO: null

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina oduzeli su na graničnom prelazu Rača automobil marke "BMW" registarskih oznaka BiH, jer su prilikom granične kontrole uočili prepravke broja šasije.

Vozilom, koje je juče oduzeto, upravljao je državljanin BiH čiji su inicijali T.Š. /38/, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, vozilo je privremeno oduzeto i biće predato službenicima Policijske uprave Bijeljina. 

Pripadnici Granične policije BiH juče su na graničnom prelazu Popovi, prilikom izlaska iz BiH, na vozilu "bora" registarskih oznaka Srbije uočili da da je broj šasije nepravilan. 

Vozilom je upravljao državljanin Srbije čiji su inicijali G.N. /46/. 

Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, državljanin Srbije i vozilo predati su službenicima Stanice granične policije Badovinci. 

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina oduzeli su 29. aprila dozvolu za međunarodni prevoz robe u drumskom saobraćaju /CEMT/, koju je prilikom granične kontrole na uvid dao državljanin Srbije čiji su inicijali D.R. /54/. 

Ovo lice je kontrolisano u teretnom vozilu "volvo", registarskih oznaka Srbije, pri izlasku iz BiH na graničnom prelazu Popovi. 

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javog tužilaštva u Bijeljini. 

Službenici jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina Granične policije BiH spriječili su 28. aprila nezakonit promet veće količine tekstilne robe bez potrebne dokumentacije.

Roba je otkrivena graničnom kontrolom dva "pasata" registarskih oznaka BiH kojima su upravljali državljani BiH čiji su inicijali J.S. /37/ i A.S. /31/. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina, protiv J.S. i A.S. biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH. 

Istog dana spriječen je i nezakonit promet veće količine čokolada "milka" i drugih vrsta konditorskih proizvoda bez potrebne dokumentacije. 

Vozilom u kojem se nalazila roba upravljao je državljanin BiH čiji su inicijali J.M. /60/, a predmet je ustupljen službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

Roba je otkrivena u graničnom pojasu na području Brčkog i Bijeljine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )