FOTO: null

Udruženje žena "Beli Anđeo" iz Dvorova organizovalo je večeras Prvo sembersko sijelo, pod motom "Oživimo običaje i stare zanate". Sijelo je organizovano ujedno i zbog godišnjice samog udruženja.

U hotelu "Sveti Stefan" gdje je sijelo i održano, posjetioci su mogli vidjeti brojne rukotvorine, stare predmete, ali su bili u prilici da vide kako se to prede. Pored brojnih domaćih gostiju, došli su i gosti iz Srbije.

Predsjednica ovog udruženja Radinka Todić, ističe za portal | InfoBijeljina | da joj je prvenstveni cilj očuvanje stare srpske tradicije, kulture, običaja i starih zanata. Napominje i da je ovom sijelu prethodilo posijelo koje je održano u Austriji, gdje su svojim gostovanjem oduševili domaćine kroz brojne radionice prikazujući im bogatstvo srpske kulture.

„Srpska kultura, pravoslavna tradicija, stari zanati, očuvanje najuniverzalnijeg pisma – ćirilice kao i rad na tradicionalnoj kućnoj radinosti samo su neke od aktivnosti koje njeguje Udruženje žena „Beli anđeo“ iz Dvorova, te nastoji da ih otrgne i sačuva od zaborava“, rekla je Todićeva.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )