FOTO: null

U Bijeljini je danas održano predavanje o ekonomskom osamostaljivanju, koje je organizovala Zanatsko-preduzetnička komora Bijeljina, u saradnji sa Zanatskom komorom „Koblenc“ iz NJemačke, Balkanskim biroom za mala i srednja preduzeća iz Sofije i Fakulteto

Sekretar Zanatsko-preduzetničke komore Bijeljina Milorad Stević rekao je da je želja organizatora ovog predavanja bila da se uporednom analizom identifikuju uslovi poslovanja u NJemačkoj i ovdje, te da se kroz iskustva predavača i diskusiju dođe do najboljih rješenja primjenjivih u Srpskoj, odnosno BiH. 

On je istakao da je najvažniji cilj predavanja "Zašto se ekonomski osamostaliti" da prisutne stimulišu na ekonomsko osamostaljivanje, što je u uslovima ovako visoke nezaposlenosti najvažnije. 

Predavači su bili profesor Martin Kejdel iz NJemačke i profesor na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini Miladin Jovičić, te vlasnik kompanije "Bodaksko" NJegoslav Zagorac, jedan od uspješnijih privrednika iz Bijeljine. 

"Iako je NJemačka mnogo organizovanija i ekonomski stabilnija u odnosu na BiH, i ovdje se može, uz puno rada i truda, biti uspješan privrednik", rekao je Zagorac. 

Jovičić je rekao je da je problem u domaćem obrazovanju što studenti imaju previše teoretskih predavanja, a malo prakse na terenu. 

"Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini će pokušati da u narednom periodu uvede što više praktične nastave, što će biti od velike koristi studentima", rekao je Jovičić. 

Profesor na fakultetu u Koblencu Martin Kajdel rekao je da mladi mogu da napreduju, ali uz određene pogodnosti i mogućnosti. 

"Želja nam je da mladima prenesemo naša iskustva, te da provjerimo koliko su oni, ovdje u BiH, spremni na rizik i kakve su mogućnosti da pokrenu preduzetnički posao", rekao je Kajdel. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )