FOTO: null

U opštinama Lopare, Zvornik, Doboj i Derventa tokom proteklog vikenda održano je takmičenje učenika osnovnih škola iz nastavnog predmeta Pravoslavna vjeronauka, a pobjednici će ići na nivo eparhijskog takmičenja, saopšteno je iz Eparhije tvorničko-tuzlans

U prostorijama Osnovne škole /OŠ/ "Sveti Sava" u Loparama takmičili su se učenici iz Lopara i Priboja koji su osvojili najviše bodova u svojim školama, a na eparhijsko takmičenje ići će učenica Marina Popović. 

Za prvoplasiranog i ostale učesnike takmičenja prigodne nagrade obezbijedila je Crkvena opština Lopare i protojerej-stavrofor Stevo Jović, arhijerejski namjesnik tuzlanski. 

Na takmičenju u OŠ "Petar Kočić" u Kozluku učestvovalo je osam učenika šestog razreda iz šest škola sa teritorije opštine Zvornik, a prva tri mjesta zauzeli su učenici Danijela Manojlović iz OŠ "Nikola Tesla" u Pilici, učenica OŠ "Petar Kočić" u Kozluku Jovana Stevanović i učenica OŠ "Vuk Karadžić" u Roćeviću Nikolina Jekić. 

Uprava OŠ "Petar Kočić" dodijelila je diplome učenicama koje su zauzele prva tri mjesta, a vjeroučitelji-domaćini su, na dar i uspomenu, najboljim takmičarima obezbijedili prigodne poklone. 

Takmičenje je održano i u gradu Doboju u OŠ "Đura Jakšić" u Podnovlju, na kojem su učestvovali učenici sedam osnovnih škola, a prvo mjesto podijelili su učenici OŠ "Stanari" i OŠ "Sveti Sava" iz Doboja sa 96 osvojenih bodova, dok je druga pozicija pripala učeniku OŠ "Sveti Sava" sa osvojenim 91 bodom. 

U OŠ "Nikola Tesla" u Derventi takmičilo se pet najboljih učenika šestih razreda, koji su osvojili naviše bodova na školskom takmičenju, a najbolje rezultate postigle su učenica OŠ "Nikola Tesla" iz Velike Sočanice Andreja Stanić sa osvojenih 100 bodova, Suzana Tešendić iz OŠ "Nikola Tesla" Dervente sa 85 bodova, te učenica OŠ "19. april" iz Derventa Marijana Zarić sa osvojena 83 boda. 

Misijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske pokrenuo je projekat opremanja školskih kabineta za pravoslavnu vjeronauku na nivou cijele Eparhije. 

U Eparhiji kažu da će ove godine opremiti pet kabineta, s tim da je potrebno da škola obezbijedi učionicu koja će se koristiti u svrhe kabineta za vjeronauku. 

Prvi kabinet Fond je opremio u OŠ "Sveti Sava" u Bijeljini, koji je od sada bogatiji za televizor, knjige, ikone i geografske karte. Donaciju je prije nekoliko dana uručio koordinator za vjeronauku jerej Siniša Šarenac, a najviše su se obradovali učenici. 

Kabinet vjeronauke jedan je od najopremljenijih u ovoj osnovnoj školi, što omogućava primjenu savremenih tehnologija u realizaciji nastavnih sadržaja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )