FOTO: null

U ponedjeljak 26. oktobra 2015. godine, povodom Krsne slave opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve, održana je Svečana sjednica Skupštine opštine.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić pozdravljajući prisutne i čestitajući slavu građanima opštine Ugljevik.

Na prijedlog Komisije za odlikovanje Skupština opštine Ugljevik donijela je odluku o dodjeli opštinskih priznanja zaslužnim društvima, ustanovama, udruženjima i pojedincima. Priznanja nagrađenima uručili su načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsjednik SO-e Ugljevik Đoko Simić.

Najveće opštinsko priznanje -“Povelja opštine Ugljevik” dodijeljena je Osnovnoj muzičkoj školi “Kornelije Stanković” za istaknut rad i djela u oblasti muzičkog stvaralaštva.

Zaslužnim građanima dodijeljene su zlatne i srebrne medalje i značke, kao i zahvalnice iz oblasti obrazovanja i  kulturno - umjetničkog stvaralaštva .

Zlatnu medalju ponijela je i nevladina organizacija “Medborgaskolan” iz Švedske za doprinos u oblasti obrazovanja na području ugljevičke opštine.

Načelnik opštine Ugljevik obratio se prisutnima sa konstatacijom da je za opštinu Ugljevik 2015. godina bila godina uspješnih trendova ulaganja i razvoja.

Prema svim statističkim podacima, jedna smo od najrazvijenijih opština u Republici Srpskoj. Rekonstruisali smo škole, puteve, stimulisali smo poljoprivrednike i privrednike. Svi urađeni projekti finansirani su iz budžeta Opštine, a uređenje korita rijeke Janje biće zajednički projekat sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske” istakao je načelnik Perić.

Zahvaljujući se svima prisutnima koji su pomogli da Ugljevik bude najnaprednija sredina načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je činjenicu da je posebno svjetlo ovogodišnjoj proslavi Krsne slave daje činjenica da Ugljevik u ovoj godini obilježava 60 godina postojanja opštine. 

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )