FOTO: null

U jedanaest gradova Republike Srpske danas je prikazan film „Djeca“, autora Denisa Bojića, koji je snimljen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

Film je mogao da se pogleda u Bijeljini, Istočnom Novom Sarajevu, Banjaluci, Trnovu, Vlasenici, Foči, Doboju, Trebinju, Prijedoru, Mrkonjić Gradu i Loparama.

Ovaj dokumentarni film predstavlja svjedočenje četiri preživjela roditelja, od 36 očeva i majki u Republici Srpskoj, koji su u otadžbinskom ratu izgubili po troje djece. Akteri filma su Јoka Milovanović, Mileva Lazarević i Mileva Župić, koje su u ratu izgubile po tri sina, te Marinko Bjelica, koji je ostao bez dva sina i kćerke.

"Ovaj film bi trebalo prikazivati onim koji odlučuju o ratu i miru, o sudbinama naroda prije nego donesu odluke koje narod uvode u ratove i ovakve tragične sukobe , tragične sudbine ne samo pojedinaca nego i naroda", izjavio je nakon projekcije filma u Bijeljini Milomir Savčić predsjednik Boračke organizacije RS.

Ovo je jedan apsolutno potreban korak da istina o stradanju Srpskog naroda , o borbi Srpskog naroda za istinu, za pravdu , za slobodu, mora, apsolutno mora ići dalje van granica ovog naroda i ove Republike rekao je Miodrag Stojanović advokat Ratka Mladića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )