FOTO: srna

BIJELJINA - U Bijeljini je danas održana obuka za predstavnike javnog i privatnog sektora o mogućnostima finansiranja projekata smanjenja potrošnje energije i korišćenja obnovljivih izvora energije, u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj" čiji je cilj povećanje energetske efikasnosti objekata.

Projekat "Zeleni ekonomski razvoj" realizuje UNDP, a finansira Vlada Švedske. 

Danijela Kardaš, projektni asistent projekta, koji sprovode i Republika Srpska i Federacija BiH /FBiH/, rekla je novinarima da su dosadašnja iskustva veoma dobra i da je u proteklih pet godina realizovano 137 infrastrukturnih projekata, odnosno rekonstruisanih javnih objekata u BiH. 

"Uveden je i informacioni sistem za praćenje potrošnje energije u više od 4.000 javnih objekata, više od 1.500 ljudi je prošlo obuku kako da koristi ovaj informacioni sistem", navela je Kardaševa i dodala da će ovaj projekat biti nastavljen do 2020. godine. 

Tokom obuke danas su zainteresovanima predstavljeni uslovi za dobijanje sredstva po javnom pozivu Revolving fonda. 

Partneri u realizaciji obuke su UNDP, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, federalni fond za zaštitu životne sredine, privredne komore Srpske i FBiH, Vlada Švedske, Udruženje termoenergetičara BiH, uz podršku Saveza opština i gradova u Srpskoj i FBiH. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )