FOTO: null

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina danas je izabrano novo rukovodstvo lokalnog parlamenta i 18 skupštinskih radnih tijela.

Za predsjednika Skupštine grada izabran je Slaviša Marković iz PDP-a, potpredsjednik je Milenko Mitrović iz SRS "Dr Vojislav Šešelj", a vršilac dužnosti sekretara Miodrag Bešlić iz SDS-a. 

Sjednici lokalnog parlamenta prisustvovalo je 30 odbornika, od ukupno 31. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i svi odbornici položili su danas svečanu izjavu. 

Mićić je istakao da je danas urađen dobar posao za grad Bijeljinu, jer su, izborom skupštinskih radnih tijela i skupštinskog rukovodstva, završene aktivnosti koje su u ranijem periodu vodili Gradska izborna komisija i CIK BiH. 

"Vjerujem da će u naredne četiri godine ovi ljudi biti na usluzi i raditi isključivo za dobrobit građana", rekao je Mićić, izrazivši uvjerenje da će i opozicija biti konstruktivna i ukazivati na sve što je neophodno za ovaj grad. 

On je istakao da je saradnja sa višim nivoima vlasti potrebna Bijeljini. 

Novoizabrani predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković rekao je da je danas stavljena tačka na izbore i izborni ciklus, dodavši da je skupštinska većina stabilna. 

"Očekujem da u naredne četiri godine budemo jedan dobar tim. Skupština grada mora biti u funkciji građana i na tome ću se posebno zalagati", kaže Marković. 

Šef odborničkog kluba SNSD-a Nedeljko Ćorić rekao je da će SNSD i Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" u narednom periodu djelovati kao konstruktivna opozicija u isključivom interesu građana Bijeljine. 

Šef odborničkog kluba SDS-a Jovan Gajić istakao je da je konstituisanjem Skupštine grada Bijeljina "stavljena tačka na prethodni turbulentni period" te da se sada, konačno, može krenuti u realizaciju projekata i rješavanja ključnih problema građana. 

Na današnjoj sjednici Skupštine grada nije biran zamjenik gradonačelnika, a sljedeće zasjedanje biće održano, prema najavi predsjednika lokalnog parlamenta, najvjerovatnije 30. novembra. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )