FOTO: null

U sklopu kulturnih manifestacija pod pokroviteljstvom Opštine Ugljevik, a u organizaciji KUD-a “Rudar” danas je u Ugljeviku održana Deveta smotra dječijeg folklornog stvaralaštva.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić pozdravnim govorom svečano je otvorio ovu  kulturnu manifestaciju posvećenu dječijem folklornom stvaralaštvu zahvalivši se Kulturno-umjetničkom društvu „Rudar“ na dobroj organizaciji, a gostima na učešću.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Ugljevik po deveti put domaćin ove manifestacije koja okuplja najmlađe čuvare srpske tradicije i kulture koji na ovaj način razvijaju multikulturalnu saradnju.

“Festival folklora u Ugljeviku ima za cilj da promoviše multikulturalnost i okupi mlade ljude oko zajedničke ideje širenja kulture i umjetnosti, očuvanja i njegovanja tradicionalnih vrijednosti i narodnih običaja i da afirmiše saradnju i zajedništvo mlađih generacija”, istakao je Perić.

Organizujući druženje folklorista KUD  “Rudar” je predstavio bogato kulturno stvaralaštvo opštine Ugljevik, kao i kulturno-umjetnička društva prijateljskih gradova zemalja iz okruženja.

Ugljevičani su ovom prilikom ugostili folklorne ansamble iz Srbije, Češke, Slovenije kao i ansamble iz Republike Srpske.

Ova manifestacija upotpunila je slavske svečanosti koje  su u Ugljeviku upriličene  povodom predstojeće slave opštine  Svete Petke Paraskeve.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )