FOTO: null

Psihološko savjetovalište Univerziteta Bijeljina juče je po drugi put organizovalo Sajam mentalnog zdravlja, pod nazivom „U zdravom duhu zdravo tijelo“.

I ove godine kao suorganizator se pojavljuje Odjeljenje za društvene djelatnosti grada Bijeljina, jer Grad u svojoj strategiji razvoja ima dio koji se bavi brigom o mentalnom zdravlju djece i omladinne.

Kao što se može primjetiti Sajam je prije svega namjenjen mladoj populaciji, srednjoškolcima, osnovcima i studentima.

Cilj Sajma jeste da skrenemo mladoj populaciji pažnju sa društveno neprihvatljivih ponašanja koja svakodnevno susrećemo što na ulici što u noćnim klubovima, na društveno prihvatljiva oblike ponašanja.

Učesnici Sajma su  razni sportski klubovi, kako iz oblasti borilačkih sportova tako i kolektivnih sportova, zatim plesni klubovi, umjetničke akademije, akademija inovatora i drugi učesnici čije prisustvo svakako zavređuje pažnju.

Na prošlom Sajmu imali smo 16 učesnika - izlagača, dok ove godine imamo 25 izlagača, što dovoljno govori o interesovanju za ovu manifestaciju.

Novina ovogodišnjeg sajma jeste da se kao izlagači pojavljuju srednje škole sa svojim sekcijama, a kako posjetioci veliko interesovanje pokazale su osnovne škole, što je za svaku pohvalu.

Iako učenici imaju vremenski ograničenu posjetu Sajmu,  ostaće dovoljno vremena da se obiđu svi štandovi i da svako za sebe pronaće nešto što će ga oduševiti, a možda i za buduće vrijeme okupirati njegovu pažnju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )