FOTO: null

BIJELJINA - U Centru za kulturu u Bijeljini je večeras održan prvi koncert polaznika "Kreativnog kursa gitare", koji vode profesori gitare Milica Ivanović i Darjan Jovanović.

U galeriji bijeljinskog Centar za kulturu nastupile su dvije grupe polaznika "Kreativnog kursa gitare", koja je počela sa radom u oktobru prošle godine, kao i gosti - mladi gitaristi iz Loznice, takođe polaznici ove škole koja djeluje u još 10 gradova Srbije, a od prošle godine i u Republici Srpskoj, u Bijeljini i Zvorniku. 

Djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, kao i nekoliko starijih zaljubljenika ovog najpopularnijeg instrumenata, predstavili su se bijeljinskoj publici kompozicijama pop i rok grupa "Riblja čorba", "Bajaga i insruktori", "Divlje jagode", S.A.R.S, te svjetski poznatog kantautora Boba Dilana i drugih. 

Ivanovićeva, koja gitaru predaje i u bijeljinskoj Osnovnoj muzičkoj školi, ističe da je "Kreativni kurs gitare" organizovan u više nivoa, od početnika koji nikada nisu imali priliku da sviraju ovaj instrument, do polaznika koji već imaju neko predznanje, te napredni nivo. 

"Kurs kalendarski prati školsku godinu, a osim časova dva puta sedmično, organizujemo i ekskurzije, seminare, posjetu `Gitara art` festivalu u Beogradu, koji je posvećen mladim gitaristima. U Bijeljini je ovo večeras prvi nastup polaznika, a u junu planiramo veći koncert na kojem ćemo imati i ozbiljne goste, poznate gitariste", rekla je Ivanovićeva. 

Ona je dodala da je kurs predviđen za sve uzraste i da je zamišljen, prije svega, kao druženje kroz koje djeca mogu da nauče da sviraju popularne pop i rok kompozicije, ali i klasične kompozicije, čitanje nota i tablatura, te akorde. Osim časova gitare, za polaznike organizuju i posebne edukativne seminare, sa određenom tematikom. 

"Mislim da je gitara jedan od najpopularnijih instrumenata danas i da je prosto instrument koji podrazumijeva druženje, kroz koje djeca zavole ovaj instrument i učenje je tada pravo zadovoljstvo", rekla je Ivanovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )