FOTO: null

U Ugljeviku je danas obilježeno 13 godina od pogibije vojvode Mitra Maksimovića Mande, komandanta Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske /VRS/ Mandini lavovi.

Služenjem pomen-parastosa, polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća okupljeni članovi porodice, saborci, predstavnici političkog života opštine Ugljevik i brojni prijatelji, među kojima i predsjednik Boračke organizacije RS general Savčić odali su počast vojvodi Mandi.

Kao znak sjećanja na ovog srpskog junaka svake godine 27. decembra u Ugljeviku se organizuje niz aktivnosti. Boračka organizacija zajedno sa Ugljevičanima čuva sjećanje na srpskog junaka. Svake godine u čast majevičkog komandanta, koji se isticao i kao vrsni sportista, organizuje se i turnir u malom fudbalu.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić istakao je da je danas povodom sjećanja na lik i djelo velikog srpskog vojskovođe, odata počast i priznanje vojvodi Mandi, rekavši da se nikad neće zaboraviti njegov doprinos u odbrani područja koje je branila Prva majevička brigada.

Vojvoda Mitar Maksimović Mando bio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik, član SRS RS, predsjednik opštinske Boračke organizacije i predsjednik fudbalskog kluba "Rudar". Odlikovan je ordenom Miloša Obilića za ratne zasluge. Poginuo je 27. decembra 2002. godine u saobraćajnoj nesreći u mjestu Dvorovi kod Bijeljine.

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )