FOTO: null

U Donjem Zabrđu u opštini Ugljevik danas je održan parastos žrtvama Drugog svjetskog i proteklog otadžbinskog rata na jedinstvenom spomen obilježju, na kojem su na pločama urezana imena svih poginulih u odbrani ognjišta.

Ujedno je obilježen Dan mjesne zajednice  Donje Zabrđe kao i dan povratka boraca Vojske Republike Srpske, koji su 11 mjeseci bili zatočeni nakon zarobljavanja na ratištu na Lisači.

Muslimanske jedinice zarobile su 8. oktobra 1994. godine na Lisači 62 borca VRS, a 13 je izgubilo živote. Zarobljeni su u zatočeništvu bili do 29. septembra 1995. godine.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donje Zabrđe Lazo Milošević rekao je da je tadašnji Savjet mjesne zajednice odlučio da se slava mjesne zajednice pomjeri za 29. septembar, pošto je to najznačajniji i najradosniji datum za ovo selo i mjesnu zajednicu. Tako je ostalo do danas, kada su uz veliki broj zvaničnika i gostiju iz bratske opštine Susek Beočin obilježeni ovi značajni jubileji.

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )