FOTO: null

U Ugljeviku je danas, u organizaciji Međureligijskog vijeća /MRV/ BiH, održan okrugli sto na temu "Moj doprinos trajnom miru".

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici crkava i vjerskih zajednica, lokalnih vlasti, civilnog društva, obrazovnih institucija iz Teočaka i Ugljevika. 

Uvodiničari su bili pravoslavni sveštenik iz Ugljevika Srđan Vasiljević i predstavnik Islamske zajednice Teočak imam Besim Hodžić, koji su iz svoje perspektive objasnili kako vjerski službenici mogu doprinijeti miru. 

Stručni savjetnik MRV BiH Emir Kovačević rekao je Srni da Vijeće planira da organizuje niz okruglih stolova na ovu temu kojom će biti obuhvaćeno oko 30 opština. 

"Svi smo svjesni značaja mira za naše područje i potrebno da je svi, i vjerske zajednice i vjerski službenici, vidimo da li pružamo koliko možemo ili postoji mogućnost da zajedničkim djelovanjem damo veći doprinos za trajni mir u BiH", istakao je Kovačević. 

Okrugli sto se organizuje u okviru projekta "PRO-budućnost" /povjerenje, razumijavanje, odgovornost za budućnost/, uz pomoć partnerskih organizacija USAID-a, "Karitasa", Foruma građana Tuzle, Helsinškog parlamenta građana Banjaluke i drugih. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )