FOTO: null

U Bijeljini je 26. i 27. maja održan dvodnevni Međunarodni festival omladinskog i dječijeg folkora, uz učešće dvadeset kulturno-umjetničkih društava, sa više od 1200 učesnika iz Srbije, Makedonije, Austrije, Hrvatske, Federacije BiH iRepublike Srpske.

Festival je započeo defileom učesnika u narodnim nošnjama koji su gradske ulice ispunili pjesmom, igrom i zvucimaharmonika, tapana, tarabuka, gitara, a zvanično otvaranje i koncert su uslijedili u svečanoj sali „Moskva“ u Etno-selu„Stanišići“.

U subotu, 27. maja, ispred Gradske uprave građani su imali priliku da se upoznaju sa Kulturno-umjetničkim društvima čiji članovi su nastupali druge festivalske večeri, a nakon toga i da prisustvuju njihovom koncertu u Centru za kulturu. Tokom oba festivalska dana, u „Stanišićima“ su posjetioci mogli da pogledaju izložbu ručnih radova i narodnih nošnji u organizaciji Radionice „Etno-kreativa“ iz Novog naselja Janja.

Festival, koji se održava drugu godinu za redom i koji bi trebalo da postane tradicionalna manifestacija, održan je u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Pletenica“ i kluba za djecu „Garfild“ iz Bijeljine.

KUD „Pletenica“ u okviru Festivala potpisao je Povelju o bratimljenju sa KUD-om „Srpski vez“ iz Kumanova i KUD-om„Braničevo“ iz Braničeva kod Golupca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )