FOTO: null

Profesori i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su večeras u Bijeljini cjelovečernji koncert u okviru turneje „Muzička akademija - univerzitetskim gradovima“.

Publika u Bijeljini imala je priliku da uživa u odličnom nastupu solista, orkestra harmonike, te ansambla Muzičke akademije, a na repertoaru su bila neka od najpopularnijih djela klasične muzike. 

"Ideja je da se studenti i profesori Muzičke akademije predstave prvenstveno studentima i profesorima u svim gradovima u kojima djeluje naš univerzitet i da na najljepši način promovišemo ono čime se bavimo - kulturu, umjetnost i Univerzitet u cjelini", rekla je novinarima prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Sandra Ivanović. 

Ivanovićeva, koja je ujedno i tvorac koncertne turne, je istakla je da je ovo treći po redu koncert i da se bijeljenskoj publici predstavilo više od deset profesora i studenata. 

"Među studentima koji su nastupali je i Aleksandar Nikolić koji je do sada osvojio preko 60 prvih republičkih i evropskih mjesta. Osvajač je prvog mjesta na najvećem takmičenju za harmonikaše u Samari u Rusiji 2013. godine", istakla je Ivanovićeva. 

Ona je navela da će su se večarašnjoj publici predstavili različiti ansabli, kao i orkestar harmonika Muzičke akademije Univerziteta, pod rukovodstvom docenta Dražena Kosorića. 

Koncertna turneja počela je nastupima profesora i studenata Muzičke akademije u Vlasenici i Doboju, večeras je koncert održan u Bijeljini, a tokom decembra biće nastavljena u svim gradovima gdje postoje fakulteti Univerziteta Istočno Sarajevo. 

Održavanje koncerata pomogli su grad Bijeljina, koji je obezbijedio prevoz za učesnike, i Centar za kulturu "Semberija", u čijim prostorijama je koncert održan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )