FOTO: null

U bijeljinskom Centru za kulturu "Semberija" sinoć je održan humanitarni koncert, a prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun socijalno ugrožene porodice Zarić iz ovog grada.

Koncert, kojem je prisustvovao veliki broj građana, organizovali su učenici četvrtog/jedan razreda Gimnazije "Filip Višnjić" u okviru projekta "Ja građanin", a koji se realizuje u okviru nastavnog predmeta demokratija. 

Prema riječima organizatora, učenika ovog odjeljenja, cilj im je da putem ovakvih aktivnosti animiraju javnost i nadležne na potrebu osnivanja fonda za oboljelu djecu. 

Četvoročlana porodica Zarić iz bijeljinskog sela Trnjaci živi od 200 KM socijalne pomoći, a polovinu tog novca potroši na lijekove. 

Glava porodice, Radomir, ima urođene srčane probleme i neophodna mu je operacija srca, njegova supruga Dragana godinama je na terapiji zbog psihičkih problema, a petogodišnja kćerke je oboljela od cerebralne paralize. 

Zbog lošeg zdravlja Zarići su nemoćni da bilo šta učine, osim da čekaju na pomoć drugih. Do sada im je u pomoć priteklo tek nekoliko ljudi dobre volje i bijeljinski gimnazijalci koji su večeras organizovali humanitarni koncert. 

Na koncertu su nastupili Hor "Srbadija", bariton Siniša Pajić, "Megadens" i "Akustik bend". 

Ovo je jedna u nizu aktivnosti bijeljinskih gimnazijalaca koji humanitarnim radom nastoje da pomognu socijalno-ugroženim i teško oboljelim sugrađanima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )