FOTO: null

U Centru za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik, juče je u organizaciji Centra mladih Ugljevik, održan drugi po redu “Forum mladih opštine Ugljevik“.

Mladi Ugljevika ujedno su obilježili Svjetski dan srednjoškolaca i studenata -17. novembar, na način da su za glavnu temu ovog  foruma odabrali - obrazovanje. 

Na taj način je Centar mladih Ugljevik, kao omladinska organizacija čiji je zadatak da aktivnost mladih na području opštine Ugljevik podigne na jedan viši nivo, pružila šansu srednjoškolcima i studentima da se informišu o svojim pravima, obavezama i mogućnostima za dalje obrazovanje.

Na pitanja vezana za temu  formalnog i neformalnog obrazovanja, razvoja karijere, studiranja i mogućnosti zapošljavanja nakon studija, odgovarali  su gosti foruma: Nataša Simeunović i Siniša Janković sa Univerzitetu „Sinergija“ i Valentina Gavrić, profesor srpskog jezika i književnosti u Srednjoškolskom centru „Mihailo Petrović Alas“ u Ugljeviku.

Forum je vodila Milica Mihojlić predsjednik Komisije za obrazovanje i kulturu u okviru organizacije Centar mladih Ugljevik, a prisutni studenti i srednjoškolci su povodom dana koji su obilježavali imali glavnu riječ u diskusiji vezanoj za pitanja koja se tiču obrazovnog sistema u našoj zemlji.Između ostalog,  razovaralo se  o reformi školstva u RS, statusu državnih i privatnih fakulteta, problemu nezaposlenosti i odlaska mladih, obrazovanih ljudi u strane zemlje u potrazi za zaposlenjem.

Na forumu je istaknut ogroman značaj obrazovanja, kako formalnog, tako i neformalnog. Obrazovanjem se formira svijest i gledište pojedinca, a ono je osnova razvoja društva, od obrazovanog čovjeka korist ima cjelokupna zajednica, izvedeni su zaključci drugog održanog “Foruma mladih opštine Ugljevik”.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )