FOTO: null

Najljepši “VolksWagen četverotočkaši˝ na jednom mjestu, mogli su se vidjeti na jučerašnjem “Volkswagen Festu” u mjestu Maline kod Živinica.

Prošle godine, kao pilot projekat sa ekipom ljubitelja Volkswagena, organizovan je prvi Volkswagen Fest u BiH. S obzirom na to da je prošlogodišnje okupljanje zabilježilo veliku pažnju, te da je napravljena jedna “pozitivna Volkswagen priča”, ista ekipa organizovala je i 2. Volkswagen BiH Fest koji se održao u nedjelju 26. jula. Glavni sponzor i suorganizator manifestacije je bio Nipex iz Tuzle. Najveće zasluge za održavanje jednog ovakvog događaja idu Mensuru Redžiću, zaljubljeniku VW-a vozila i njegovoj ekipi koji su prošle godine bili pokratači i inicijatori odražavanja ovog jedinstvenog događaja u BiH

Cilj ove manifestacije je da na jednom mjestu okupimo sve ljubitelje Volkswagenovih vozila, kao i da se učesnici druže i razmjenjuju iskustva, rekla je Sanja Nišanđžić, rukovodilac prodaje i markentinga u „Nipex“ kompaniji..

Ljubitelji VW četverotočkaša mogli su na jednom mjestu da vide sve izložene automobile kroz retrospektivu, od  najstarijih  do najnovijih modela.

Na izložbi su se predstavili vlasnici VW četverotočkaša iz BiH,  kao iz regiona, te su uz zanimljiv program proveli cjelodnevno druženje. U izložbenom prostoru VW festa bilo je više od 150 automobila svih generacija iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i regije. Izložbeni dio je pratio i bogat zabavni program sa mnoštvom nagradnih igara za posjetioce festa, a organizatori su se potrudili da naprave i kutak za najmlađe, VW fest igraonicu. 

U takmičarskom dijelu programa ocjenjivalo se: najljepše i najniže auto, najljepši enterijer auta, najljepše felge, najljepša boja auta, najljepši sportski auto. Organizovan  je i odabir tri najbolja automobila festa u tri različite kategorije pri čemu su sudije festa imale vrlo težak zadatak. Nagradu Best Car Volkswagen festa zasluženo je dobio Bojan Stajić iz Bijeljine sa svojim Volkswagen T1 kombijem.

Kako je protekao drugi VW Fest  automobila u Živincama  pogledajte u nastavku u galeriji fotografija.

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )