FOTO: null

Nepoznati lopovi opljačkali su u noći između nedjelje i ponedjeljka prostorije auto-salona i pumpe ,,Nešković,, u Banjaluci u Ulici knjaza Miloša i pobjegli sa plijenom od oko 35.000 maraka.

Provala se desila dvadeset minuta poslije ponoći, kada su, kako saznajemo, lopovi prišli sa sporedne strane objekta, ušli kroz prozor i provalili kroz nekoliko vrata da bi na spratu došli do glavnog plijena, a to je sef u kojem se nalazio pazar prikupljen tokom vikenda.

Iako je u momentu pljačke na pumpi radilo nekoliko ljudi, pljačkaši su uspjeli onesposobiti alarm i neopaženo uzeti pozamašnu sumu novca, a zatim pobjeći u nepoznatom pravcu.

"Sef su snijeli niz stepenice i pobjegli kroz prozor. Vjerovatno ih je bilo nekoliko jer je sef težak oko 400 kilograma, što znači da ga je moralo nositi nekoliko ljudi", kazao nam je danas Miro Škeljević, direktor benzinskih pumpi "Nešković".

Prema njegovim riječima, kompletan objekat obezbijeđen je kamerama, alarmom i video-nadzorom, a stručnjaci rade na pregledavanju snimaka kako bi se utvrdio koliko lopova je učestvovalo u ovoj pljački.

Kako nam je kazao, pljačku je primijetio radnik koji je otišao da položi novac u sef i koji je, nakon što je vidio da ga nema, odmah pozvao policiju.

Banjalučka policija je jutros izvršila uviđaj na ovoj lokaciji, a kako je saopšteno iz CJB-a, prikupljaju se podaci i radi se na otkrivanju počinilaca.

Izvor blizak istrazi nam je kazao kako se u ovom slučaju najvjerovatnije radi o profesionalcima, koji su dobro poznavali objekat ovog prodajnog salona kao i činjenicu da u sefu ima novca.

Ova pumpa bila je opljačkana i u avgustu 2012. godine kada je razbojnik uz prijetnju pištoljem odnio oko 1.600 maraka.

Posjećamo, benzinske pumpe u Banjaluci konstantno su na meti razbojnika.

Maskirani razbojnik je prošle sedmice uz prijetnju oružjem opljačkao "Nestro petrol" pumpu na zapadnom tranzitu i iz nje odnio zasad neutvrđenu sumu novca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )