FOTO: null

Odluka se odnosi za period od 27. decembra 2014. godine do 15. januara 2015. godine

Član 1.

U periodu od 27. decembra 2014. godine do 15. januara 2015. godine svi ugostiteljski, zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti na području Grada Bijeljina mogu raditi 1 (jedan) sat duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatsko-preduzetničkih i trgovinskih objekata na području opštine Bijeljina („Službeni glasnik opštine Bijeljina“ broj: 21/11).

Član 2.

Izuzetak iz prethodnog člana predstavlja 01. januar 2015. godine kada na području Grada Bijeljine ne rade zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti te 02. januar 2015.godine i 09. januar 2015.godine kada na području grada Bijeljine mogu da rade zanatsko - preduzetnički i trgovinski objekti najduže do 13:00 časova.

Član 3.

(1) Za vrijeme trajanja republičkih praznika Nove Godine (01. januar 2015. godine i 02. januar 2015. godine) i Dana Republike (09. januar 2015. godine), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužni su da rade: vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdjevanjem vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

(2) Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana obavezni su da organizuju i obezbjede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

(3) Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezni da utvrđuju povećan obim rada i dežurstva. 

Član 4.

(1) Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

(2) Za vrijeme novogodišnjih praznika ugostiteljski objekti mogu raditi u neograničenom radnom vremenu.

Član 5.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )