FOTO: null

BIJELJINA - Šahovski klub Sveti Georgije iz Bijeljine ostvario je veoma zapažene rezultate na ovogodišnjem 25. kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske, saopšteno je iz ovog kluba.

Na takmičenju je učestovovalo šest mladih šahista, koji su članovi omladinskog prvog tima Kluba, a koji su i na prošlogodišnjem republičkom takmičenju ostvarili iste rezultate. 

Mirko Šajin zauzeo je drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju u kategoriji dječaka do 12 godina sa istim brojem poena kao i prvoplasirani, dok su sestre Tamara i Tijana Stanišić zauzele drugo i treće mjesto, odnosno osvojile srebrnu i bronzanu medalju u kategoriji djevojčica do 12 godina. 

"Na ovaj način, njih troje su se plasirali na prvenstvo BiH, koje će ove godine biti održano u Neumu", navodi se u saopštenju. 

Predsjednik Šahovskog kluba "Sveti Georgije" protojerej stavrofor Zoran Petrović rekao je da su ovi uspjesi posebno vrijedni s obzirom na činjenicu da rad Kluba nije podržala Gradska uprava Bijeljina. 

"Šahovski klub `Sveti Georgije` planira da rekonstruiše i dodatno opremi namještajem i šahovskom opremom prostorije Kluba i tako kreira najbolje uslove u gradu za djecu i mlade koji žele da uče šahovsku igru, kao i da upiše nove članove u školu šaha, koju će voditi naši treneri, majstorski kandidati i licencirani nacionalni instruktori svjetske šahovske federacije /FIDA/ Robert Tonković i Siniša Elez", naveo je Petrović. 

Republičko takmičenje mladih šahista održano je od 13. do 15. aprila u Banji Dvorovi kod Bijeljine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )